Kiemelten fontos projektjeink között tartjuk számon a QBE atlasz biztosító székházának automatizált árnyékolórendszerét, mivel itt nemcsak minőségi árnyékoló-rendszert, hanem egy többzónás vezérlőt is beüzemeltünk.

 

Az árnyékolók 80mm-es peremezett C-profilú raffstore-ok, melyek színhelyes felső takarást és lefutórendszert kaptak. Minden árnyékoló motoros meghajtású, helyi és központi vezérléssel is ellátva. Az árnyékolók némelyike eléri a 4,3m-es szélességet is, ennek ellenére már harmadik éve látja el feladatát hibátlanul.

 

A vezérlésről a Somfy Animeo négyzónás rendszere gondoskodik  két független fényérzékelő és egy szélérzékelő segítségével, melyek az épület legmagasabb és időjárásnak leginkább kitett pontjára kerültek felszerelésre. Az árnyékolók az időzített vezérlés mellett a fényerősség függvényében billentik a lamellákat, lehetőség van ízlés szerint helyi felülbírálásra irodánként, valamint központilag bármikor egységesen nyitható, vagy zárható az épület. Az esztétikus megjelenés érdekében az árnyékolók futásideje szinkronizálva van. Több helyen a helyi elektronikus kapcsolók mellett rádió-távirányítást is beüzemeltünk.


  
Nyomtatás